top of page

Гідрофобізація

Гідрофобізація – метод захисту будівель і споруд від впливів зовнішнього середовища, головним чином, від вологи. За допомогою цього методу вдається істотно знизити здатність конструкцій вступати у взаємодію з водою і рідкими розчинами різного роду.

Процес намокання – це фізичний процес, що має масу особливостей, нюансів, які можна пояснити з точки зору науки, і зрозуміти який деколи складно. Однак явище намокання конструкцій можна порівняти із зануренням у воду капілярів. По капіляру (пори будматеріалу, деревні капіляри) вода рухається вгору в силу впливу сили поверхневого натягу. Разом з тим, рідина з капілярів стін, оброблених гідрофобізатором, «виштовхується». Товщина капіляра має обратнопропорциональную залежність з висотою підйому або виштовхування води вниз, тобто чим капіляр тонше, тим вище «виштовхується» вода.

Крім основного свого дії, - захисту конструкції від вологи і намокання, гідрофобізація надає масу інших, додаткових корисних дій:

Значне збільшення протикорозійних здібностей; Збільшення стійкості конструкції до низьких температур; Збільшення міцності. Такий вплив обумовлено зміцненням і зміцненням структури матеріалу, використаного в будівництві; Залучення повітря; Збільшення пластичної міцності. Поверхня покривається гідрофобною засобом за допомогою валика, кисті, розпилювача. При цьому поверхня повинна бути суха.

Сьогодні гідрофобізація все частіше застосовується в будівництві і є одним з найбільш популярних методів захисту конструкцій від вологи. Пояснюється це безперечною користю, яку приносить цей процес, включаючи і поліпшення якостей конструкцій.

Останні пости

Дивитися всі

Призначення та особливості застосування грунтовки глибокого проникнення

Грунтовку глибокого проникнення рекомендовано застосовувати на пухких та слабких підставах. Називається так від єднальної речовини, яка має розміри часток, у десяток разів менші, ніж у стандартних гру

Для чого потрібні вогнебіозахисні матеріали?

Дерево завжди приваблювало людину як надійний, натуральний будівельний матеріал, що має ряд переваг. При правильному підході до будівництва, дерев'яні конструкції можуть прослужити своїм власникам баг

Протиморозні добавки і пластифікатори

Протиморозні добавки являють собою спеціальні речовини, що сприяють зниженню температури, при якій розчин замерзає, і поліпшують твердіння бетону при негативних температурах. Таким чином, у разі замер

bottom of page