top of page

Протиморозні добавки і пластифікатори

Протиморозні добавки являють собою спеціальні речовини, що сприяють зниженню температури, при якій розчин замерзає, і поліпшують твердіння бетону при негативних температурах.

Таким чином, у разі замерзання бетону і подальшого його відтавання, протиморозні добавки посприяють збереженню цілісності структури конструкції. Через місяць перебування в умовах плюсової температури, бетон вважається повністю затверділим.

Протиморозні добавки використовуються також для кладочного розчину і штукатурки. В цій якості, як правило, використовуються розчини кальцію і натрію, однак, при їх застосуванні процес будівництва може затягнутися надовго. Також поширене застосування солей органічних кислот.

З точки зору сприяння появі корозії, протиморозні добавки діляться на:

сприяють утворенню корозії (хлориди кальцію і натрію); добавки, які не викликають корозію (нітрат кальцію, поташ); інгібітори корозії (нітрат кальцію, нітрит натрію). Протиморозні добавки призначені не тільки для прискорення замерзання води, але і для прискорення схоплювання бетону і взаємодії цементу і води. Варто пам'ятати, що перенасичувати розчин добавками не можна (їх вміст не повинен перевищувати 10%). Протиморозні суміші – вибухонебезпечні і вимагають ретельного дотримання правил безпеки при роботі з ними.

Існує ще один різновид добавки – пластифікатори, використовувані з метою поліпшення характеристик бетону та для тих же цілей, що протиморозні добавки. Чим більший відсоток вмісту пластифікатора в розчині, тим краще якості і характеристики бетону:

Міцність; Сцепляемость з іншими матеріалами; Зносостійкість; Вологостійкість.

Останні пости

Дивитися всі

Призначення та особливості застосування грунтовки глибокого проникнення

Грунтовку глибокого проникнення рекомендовано застосовувати на пухких та слабких підставах. Називається так від єднальної речовини, яка має розміри часток, у десяток разів менші, ніж у стандартних гру

Для чого потрібні вогнебіозахисні матеріали?

Дерево завжди приваблювало людину як надійний, натуральний будівельний матеріал, що має ряд переваг. При правильному підході до будівництва, дерев'яні конструкції можуть прослужити своїм власникам баг

Гідрофобізація

Гідрофобізація – метод захисту будівель і споруд від впливів зовнішнього середовища, головним чином, від вологи. За допомогою цього методу вдається істотно знизити здатність конструкцій вступати у вза

bottom of page