top of page

Для чого потрібні вогнебіозахисні матеріали?

Дерево завжди приваблювало людину як надійний, натуральний будівельний матеріал, що має ряд переваг. При правильному підході до будівництва, дерев'яні конструкції можуть прослужити своїм власникам багато років, не втративши при цьому ні естетичних, ні своїх експлуатаційних якостей. Величезне значення має і обробка деревини, спрямована на захист матеріалу від грибків, цвілі, взаємодії з вологою, комах, тобто від всього, що є джерелом його руйнування, а також вогнезахисту.

Існує кілька видів захисту деревини:

Захист від вогню, здійснювана за допомогою спеціальних складів – антипіренів. Засіб вбирається в деревину, захищаючи її від займання. Якщо пожежа все ж сталося, склад значно уповільнює швидкість поширення вогню по матеріалу. При взаємодії з вогнем, засіб розкладається на два типи речовин – тверді та газоподібні. Перші створюють захисну плівку, що захищає матеріал від кисню, що перешкоджає горінню, другі поглинають виділяється в процесі горіння тепло, охолоджуючи деревину. Біологічний захист, здійснювана за допомогою антисептичних засобів. Цей метод обробки деревини достатньо дешевий, але, при цьому, дуже ефективний. Засіб здатне не тільки захищати матеріал від руйнувань, але і усувати вже з'явилися пошкодження деревини. Всі антисептики класифікуються на два види:

Покриття, що створюють захисну плівку на поверхні конструкції (фарби, обмазки, лаки) Просочення – спеціальні розчини. Обидва види антисептиків можуть мати водну або органічну основу.

З точки зору умов застосування, антисептики також діляться на дві групи:

Засоби, що застосовуються для стандартних умов; Засоби, що застосовуються для важких, відповідальних ділянок. З метою надання можливості захистити дерев'яні будівлі від усіх видів небезпеки (гниття, комах, цвілі, вогню і т. д.), сучасні виробники виготовляють вогнебіозахисні склади, які надають комплексну захист матеріалу, здатні захищати конструкцію довгий час (20 і більше років). Вогнебіозахисні склади необхідні для конструкцій, виконаних з деревини, однак, перш ніж їх застосувати, потрібно вибрати найбільш підходяще засіб та ознайомитися з правилами його використання.

Фахівці рекомендують здійснювати обробку деревини раз в 2-3 року, застосовуючи різні засоби, що захищають, в тому числі, від синяви.

Останні пости

Дивитися всі

Призначення та особливості застосування грунтовки глибокого проникнення

Грунтовку глибокого проникнення рекомендовано застосовувати на пухких та слабких підставах. Називається так від єднальної речовини, яка має розміри часток, у десяток разів менші, ніж у стандартних гру

Гідрофобізація

Гідрофобізація – метод захисту будівель і споруд від впливів зовнішнього середовища, головним чином, від вологи. За допомогою цього методу вдається істотно знизити здатність конструкцій вступати у вза

Протиморозні добавки і пластифікатори

Протиморозні добавки являють собою спеціальні речовини, що сприяють зниженню температури, при якій розчин замерзає, і поліпшують твердіння бетону при негативних температурах. Таким чином, у разі замер

bottom of page