top of page

Методи нанесення покриттів при фарбуванні дерева

Метод нанесення покриття на поверхню деревної конструкції для її обробки та захисту має велике значення. Найбільш застосовувані методи:

- Нанесення за допомогою пензля часто застосовується в промисловості. Обумовлено це тим, що з допомогою пензля вдається найбільш рівномірно розподілити покриття. Застосовуючи кисть, рекомендується використовувати розчинники повільної дії, що сприяє нанесенню рівних шарів фарби. Під час фарбування руху повинні бути спрямовані за напрямом свілеватості деревини. Таким чином, вдається уникнути слідів фарби на оброблюваної поверхні. Рекомендується застосовувати щітки, виготовлені з м'якої щетини.

- Нанесення валиком. Цей метод застосовується, в основному, для фарбування рівних поверхонь. Технологія фарбування заснована на рівномірному растекании фарби по поверхні виробу. Застосування цього методу дозволяє скоротити витрату фарбувального кошти і підвищити продуктивність. Використовуючи спеціальну крапельницю, яка відновлює розчинник, можна добитися рівного кольору.

- Нанесення за допомогою фарбопульта здійснюється, як правило, спеціальними пістолетами, які харчуються за допомогою пневмонасосов, эирлессов або эирмиксов. Таким чином, вдається досягти високого рівня продуктивності, однак, при цьому, може бути перевитрата барвника в силу його надмірного розпорошення.

- Тампонування. Після фарбування пензлем або фарборозпилювачем конструкція обробляється ватним тампоном або губкою. Так вдається досягти однорідного, рівного шару фарби і зафарбувати, необроблені до цього часу. Для цього методу, як правило, застосовуються розчинники повільної дії.

- Нанесення електростатичним способом. Цей метод передбачає фарбування поверхонь методом розпилення. При цьому вдається одночасно обробити відразу кілька сторін конструкції. Метод застосовується для виробів, які погано фарбуються за допомогою фарбопульта. На сьогоднішній день гідною альтернативою цьому способу служить метод фарбування за допомогою повного занурення конструкції.

- Метод занурення застосовується найчастіше для обробки токарних виробів. При цьому, як правило, використовується медленнодействующий розчинник, щоб забезпечити рівномірне покриття і уникнути патьоків, крапель, розмитих смуг. Для нанесення таким методом найчастіше використовується спеціальною фарбою, що має водну основу.


Останні пости

Дивитися всі

Призначення та особливості застосування грунтовки глибокого проникнення

Грунтовку глибокого проникнення рекомендовано застосовувати на пухких та слабких підставах. Називається так від єднальної речовини, яка має розміри часток, у десяток разів менші, ніж у стандартних гру

Для чого потрібні вогнебіозахисні матеріали?

Дерево завжди приваблювало людину як надійний, натуральний будівельний матеріал, що має ряд переваг. При правильному підході до будівництва, дерев'яні конструкції можуть прослужити своїм власникам баг

Гідрофобізація

Гідрофобізація – метод захисту будівель і споруд від впливів зовнішнього середовища, головним чином, від вологи. За допомогою цього методу вдається істотно знизити здатність конструкцій вступати у вза

bottom of page