top of page

Бітумна мастика

Бітумна мастика являє собою гидроизолизирующий матеріал, який знайшов свою популярність досить давно. Цей матеріал застосовується для гідролізаціі стін, покрівлі, фундаменту, рулонної ізоляції, а також герметизації швів. Бітум – це унікальний матеріал, вироблений у процесі переробки нафти. Бітумна мастика використовується для різних потреб.

Підготовка до монтажу покрівлі в обов'язковому порядку передбачає застосування бітумної мастики. Матеріал витрачається досить економно (1,2 кг мастики/кв. м). Перш ніж починати процес монтажу, на поверхні, яка підлягає склеюванню, виробляються порізи. Як правило, поверхня розрізають хрест на хрест, а кути відгинаються. Поверхню, при цьому, повинна бути абсолютно суха і ідеально чиста. Лише зробивши ці дії, можна починати процес покриття мастикою. Почати цю процедуру потрібно з виливання мастики на покрівлю, а потім дуже щільно притиснути його до руберойду.

Готова мастика – це речовина, по консистенції схоже з пластиліном, що має здатність до склеювання. При підготовці гарячої мастики необхідно прагнути саме до такої якості матеріалу. Холодна мастика також має низку переваг – простота і безпека у використанні, завдяки чому, з цим матеріалом може працювати навіть початківець. В процесі приготування, як правило, залучається посудину, попередньо обмурованный. Найчастіше, цей посудину зміцнюється за допомогою цеглин.

Вид мастики, який використовується в процесі покрівельних робіт, як правило, має у своєму складі в'яжучі матеріали і наповнювачі. Застосовуються наповнювачі віддаються ретельному просівання і просушуванню, перш ніж їх використовують. Якість наповнювача впливає на якість всього матеріалу, оскільки при низьких температурах мастика з неякісним наповнювачем дуже схильна до деформації. Крім того, застосування наповнювачів високої якості сприяють зниженню витрат в'яжучих матеріалів. Наприклад, пеку, бітум або дьоготь значно підвищують теплостійкість матеріалу. Однак найбільш оптимальний варіант в якості наповнювача – деревне борошно і азбест.

Бітумна мастика холодного нанесення, має водну основу, теж часто застосовується в різних видах будівництва та інших сферах і галузях промисловості. Цей вид матеріалу більше відомий під назвою однокомпонентна рідка гума.


Останні пости

Дивитися всі

Призначення та особливості застосування грунтовки глибокого проникнення

Грунтовку глибокого проникнення рекомендовано застосовувати на пухких та слабких підставах. Називається так від єднальної речовини, яка має розміри часток, у десяток разів менші, ніж у стандартних гру

Для чого потрібні вогнебіозахисні матеріали?

Дерево завжди приваблювало людину як надійний, натуральний будівельний матеріал, що має ряд переваг. При правильному підході до будівництва, дерев'яні конструкції можуть прослужити своїм власникам баг

Гідрофобізація

Гідрофобізація – метод захисту будівель і споруд від впливів зовнішнього середовища, головним чином, від вологи. За допомогою цього методу вдається істотно знизити здатність конструкцій вступати у вза

bottom of page