Гідрофобізація

Гідрофобізація – метод захисту будівель і споруд від впливів зовнішнього середовища, головним чином, від вологи. За допомогою цього методу вдається істотно знизити здатність конструкцій вступати у взаємодію з водою і рідкими розчинами різного роду.

Процес намокання – це фізичний процес, що має масу особливостей, нюансів, які можна пояснити з точки зору науки, і зрозуміти який деколи складно. Однак явище намокання конструкцій можна порівняти із зануренням у воду капілярів. По капіляру (пори будматеріалу, деревні капіляри) вода рухається вгору в силу впливу сили поверхневого натягу. Разом з тим, рідина з капілярів стін, оброблених гідрофобізатором, «виштовхується». Товщина капіляра має обратнопропорциональную залежність з висотою підйому або виштовхування води вниз, тобто чим капіляр тонше, тим вище «виштовхується» вода.

Крім основного свого дії, - захисту конструкції від вологи і намокання, гідрофобізація надає масу інших, додаткових корисних дій:

Значне збільшення протикорозійних здібностей;
 
Збільшення стійкості конструкції до низьких температур;
 
Збільшення міцності. Такий вплив обумовлено зміцненням і зміцненням структури матеріалу, використаного в будівництві;
 
Залучення повітря;
 
Збільшення пластичної міцності.
 
Поверхня покривається гідрофобною засобом за допомогою валика, кисті, розпилювача. При цьому поверхня повинна бути суха.

Сьогодні гідрофобізація все частіше застосовується в будівництві і є одним з найбільш популярних методів захисту конструкцій від вологи. Пояснюється це безперечною користю, яку приносить цей процес, включаючи і поліпшення якостей конструкцій.