top of page

Просочування деревини антисептиками

У всіх дерев'яних споруд є два основних «ворога» - вогонь і вода. При частій взаємодії з вологою, на дерев'яних конструкціях з'являється цвіль, грибок, деталі починають прогнивати, що, відповідно, негативно впливає на всю споруду.

Крім того, що цвіль і грибок небезпечні для споруди, вони небезпечні ще й для здоров'я власника такого будинку – вони можуть спровокувати алергічні реакції, захворювання дихальної системи і багато інші проблеми. Часом людина, що проживає в такому будинку, не розуміє причину проблем зі здоров'ям.

У всі часи дерев'яні споруди подобалися людям. Проте був період в житті людства, коли від їх зведення довелося відмовитися з причини їх огнеопасности і нестійкості деревини до гниття.

На щастя, на сьогоднішній день ця проблема вирішувана за допомогою просочень, які захищають деревину від шкідливих мікроорганізмів (антисептичні, антимікробні засоби) і значно підвищують її вогнестійкість (антипірени).

Основний критерій вибору просочень – їх екологічна чистота. Засоби, вироблені в Європі, відрізняються своєю безпекою для здоров'я людини, ніж і заслужили популярність і величезний попит у споживача. Вони мають водну основу. Крім того, завдяки їх складу, дерев'яний виріб отримує можливість «дихати».

Вітчизняні виробники часто виготовляють просочення згідно західним технологіям. Проте дешеві кошти за рахунок наявності в них великої кількості токсинів далеко не безпечні для здоров'я людини.

При виборі просочення, в першу чергу, потрібно ознайомитися з описом кошти. Чесний виробник вказує на упаковці засобу його складу, що дає можливість зрозуміти, наскільки він ефективний і, в той же час, безпечний. У цьому питанні варто також вдатися до консультації професіоналів.

Нерідкі випадки, коли при будівництві будинку, побоюючись різних хімічних речовин, люди і зовсім відмовляються від обробки деревини. Однак це неправильний підхід, оскільки будь-яка дерев'яна конструкція потребує захисту від цвілі і гниття. Виняток становить тільки клеєний брус, проте, він теж оброблений виробником.

Практично всі просочення захищають деревину від різних комах, що харчуються нею і «синяви».

Термін дії таких засобів досить великий – 10-50 років (в залежності від виробника і характеристик самої просочення).

Останні пости

Дивитися всі

Призначення та особливості застосування грунтовки глибокого проникнення

Грунтовку глибокого проникнення рекомендовано застосовувати на пухких та слабких підставах. Називається так від єднальної речовини, яка має розміри часток, у десяток разів менші, ніж у стандартних гру

Для чого потрібні вогнебіозахисні матеріали?

Дерево завжди приваблювало людину як надійний, натуральний будівельний матеріал, що має ряд переваг. При правильному підході до будівництва, дерев'яні конструкції можуть прослужити своїм власникам баг

Гідрофобізація

Гідрофобізація – метод захисту будівель і споруд від впливів зовнішнього середовища, головним чином, від вологи. За допомогою цього методу вдається істотно знизити здатність конструкцій вступати у вза

bottom of page